За първи път от началото на пандемията започнаха проверки за качеството на храните по търговските обекти.
Инспектори от Агенцията по храните и Комисията за защита на потребителя проверяваха млечни продукти.
Изискване за качеството на млечните продукти е да са съставени изцяло от сурово мляко.
По думите на Магдалена Апостолова от Асоциацията на млекопреработвателите, в последните години нарушенията намаляват, въпреки че за първите четири месеца на годината е внесено голямо количество сухо мляко.
Истинският продукт обаче не може да се познае на пръв поглед. А експертите обясняват, че сирене под 6 лева и кашкавал под 10 лева няма. Резултатите от проверките се очаква да излязат до седмица.
Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.
Снимка: БГНЕС
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК