fallback

Следобедни валежи с гръмотевици, предстои по-хладно време

Температурите за деня ще достигат 29-34 градуса

17.07.2020 | 07:20 Автор: Ивет Арабова

В последния работен ден на тази седмица се очаква захлаждане. В петък ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и предимно над Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. 

Дневните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, за района на София - около 29 градуса, по Черноморието - 28. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 27 градуса по южното. Над планините ще има разкъсана облачност с валежи в Рила, Пирин и в Западна Стара планина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Aлександрина Янкова.

В събота ще бъде сравнително хладно за сезона. Краткотрайни дъждове ще има в Западна България. В неделя ще се затопли, а следобед ще има кратоктрайни валежи, като само над Южното Черноморско крайбрежие не се очакват превалявания.

В понеделник ще бъде слънчево над цялата страна. Във вторник над планините ще се развиват купести облаци, а следобед ще превали.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback