Три пожара избухнаха по жътва само за два дни в Северозапада

Огън унищожи и 200 дка зрял ечемик в землището на село Василовци

29.06.2020 | 17:16 Редактор: Александра Иванова
Три пожара избухнаха по жътва само за два дни в Северозапада

Общо три пожара са горяли в разгара на жътвата в Северозапада само за последните два почивни дни, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Комбайн е пламнал насред нива в ломското село Пишурка. Екип огнеборци от пожарната в Лом веднага тръгнал към мястото на инцидента. Пожарникарите са загасили комбайна, който е собственост на фирма. Огънят напълно е унищожил машината. Няма данни за умишлено подпалване, но тепърва ще се изяснява каква е причината да се самозапали.

Огън унищожи и 200 дка зрял ечемик в землището на село Василовци в събота, съобщиха още от МВР в Монтана. Огънят бил овладян от екипи на пожарната от Лом и Брусарци, но изпепелил и 200 дка стърнище в съседство с нивата. Предполага се, че огънят е тръгнал от също от комбайн, най-вероятно техническа неизправност. Загубите са за над 30 хил лв., предаде "Монитор".

[sc: relatedarticles ids:196254 /]100 бали с люцерна в село Галиче са изпепелени, съобщиха от полицията във Враца.

В районното управление в Бяла Слатина е получен сигнал за горяща поляна, пригодена за селскостопански склад в селото. Пристигналите на мястото пожарникари потушили пламъците. Огънят е унищожил 100 рулони с люцерна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК