fallback

Слънчевото и топло време скоро ще се настани трайно у нас

В следобедните часове се очакват превалявания на места

24.06.2020 | 07:20 Автор: Тодор Петров

Денят започва със значителна облачност и превалявания над Добруджа. Минималните температури са от 14 градуса до 19. Около обяд се очакват краткотрайни валежи, повече в Западна България, а над Дунавската равнина ще прегърмява. 

Следобед постепенно от запад на изток валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде от северозапад, слаб със скорост до 5 метра в секунда. Максималната температура на въздуха е от 24 до 29 градуса, в югозападните райони - до 30 . 

По Черноморието ще има значителна, но разкъсана облачност. Следобед ще превалява и прегърмява. Вятърът ще бъде слаб от запад. Максималната температура на въздуха ще бъде от 26 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 20-21 градуса. Над планините ще има значителна облачност с превалявания и прегърмявания. Максималната температура на 2500 м височина ще достига около 8 градуса, а на 1500 м - до 14-15. 

В четвъртък преди обед за кратко ще бъде слънчево, а следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, повече в Западната половина от страната. В петък и в събота ще има повече слънце. Ще се затопля, а валежи ще има следобед в планинските райони. 

В неделя ще бъде слънчево и топло с температури от 27 до 31 градуса. В понеделник и във вторник слънчевото време ще продължава. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback