Седмицата започва с облаци и дъжд

В сряда и в четвъртък преди обед за кратко ще бъде слънчево

22.06.2020 | 07:33 Редактор: Искра Ангелова

На 21 юни точно в 00:43 минути настъпи Астрономическото лято. Денят беше най-дългият в годината, можеше да се наблюдава и частично слънчево затъмнение.

Днес слънцето ще се покаже над южните райони на страната, но много за кратко. Минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. Преди обед ще превалява над Добруджа. По-късно ще се заоблачава. Следобед ще превалява над цялата страна, с по-интензивни валежи в Тракия и над Родопите. 

По Южното Черноморие валежите са малко вероятни. Вятърът ще бъде от северозапад умерен до свеж със скорост до 8, 10 м/с. Максималната температура на въздуха е от 23 до 28 градуса, на юг от Бургас - до 29. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Северното Черноморие ще бъде облачно, а по Южното ще има разкъсана облачност. Следобед ще вали и гърми. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 19 градуса по северното крайбрежие до 21 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо, по-силно по южното.

Във вторник ще вали и гърми със силни гръмотевични бури в Тракия. В сряда и в четвъртък преди обед за кратко ще бъде слънчево, а следобед отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, повече в западната половина от страната.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК