fallback

Борисов атакуван със снимки. Той: Не сме хунта, жертва сме

Радев ме следи с дрон, заяви премиерът

17.06.2020 | 17:35 Автор: Наталия Тотева

Безпрецедентна политическа война. Започва разследване относно разпространени снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов, който обвини президента и НСО.

Националната служба за охрана проверява фотографиите, публикувани от сайта "Афера". Според анонимния автор те са от резиденцията "Секвоя", а на тях се виждат пари в чекмедже и пистолет.

Дни, след като бе разпространен аудиозапис, в който се твърди, че говори Борисов, се появи и серия снимки от спалнята му. Министър-председателят ги определи като манипулация. Пистолет имал, но не до леглото си.

"Да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш този, който го гледа. Показват, че всичко това е нагласено", заяви премиерът.

"Ако сме хунта, дали щяхте да задавате толкова въпроси и то такива?! Наричат ни хунта, диктатори, а се леят от сутрин до вечер компромати за нас, ние сме жертва - не инициатори", допълни още Борисов.

Той изясни, че властта е подложена на атаки заради успехите си.

Премиерът заяви, че не за първи път е следен и сниман с дрон от президента Румен Радев. 

"Кара го много пъти и пред вратата ми чак. Като кажа на НСО, и те казват на неговата охрана, че съм се възмутил и тогава вече го сваля. Единственото, което са ме уведомили от НСО е, че от Китай са му подарили дрон", уточни той.

Министър-председателят получи ръкопляскания относно част от изказванията си. Той поясни, че вече се страхува за живота си.

"Да, притеснен съм. Когато спя съм беззащитен. Ще си направя много изводи сега и как ще спя. Човек има своето лично пространство", коментира Борисов.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка по изтеклия аудиозапис преди дни. 

Тя ще бъде в две направления - дали са използвани незаконни специални разузнавателни средства или става въпрос за монтаж на запис.

"Превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт. С това, което правим, ако въобще приемем, че е коректен този запис или който и да е запис, последните 20 години генерираме скандали", заяви главният прокурор.

Борисов подозира за манипулациите бившия втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов, който днес се оттегли от партията.

Аудиозаписът, направен преди дни, министър-председателят определи като монтаж, а един от хората, които се споменават в него - председателят на парламента Цвета Караянчева, застана рамо до рамо на брифинга на премиера.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback