Жълт код за опасно време, очакват ни градушки и гръмотевици

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана

11.06.2020 | 07:24 Редактор: Искра Ангелова

Жълт код за опасно време заради силна гръмотевична активност е обявен днес за цялата страна. Ще се запазят условията за развитие на мощни гръмотевични облаци над страната. Сутринта температурите в населените места ще бъдат от 14 до 18 градуса. 

Предиобед ще има повече слънце над Южна България. В централните и в източните райони има условия за силни гръмотевични бури. 

Валежите в Западна България ще бъдат по-значителни по количества - около до 30,40 л/м2. Вятърът ще бъде от северозапад слаб със скорости до 5 м/с. Максималните температури ще са от 24 до 29 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

По Черноморието облачността ще бъде разкъсана. Следобед ще вали и гърми. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 17 до 19 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

В петък ще превалява и прегърмява главно в западната половина от страната. Температурите ще се задържат от 24 до 29 градуса.

В събота и в неделя повече ще бъдат облаците над Северна и над Източна България. С подсилен дневен ход облаците над страната ще се увеличават. В следобедните часове ще превалява, по интнезивно в Добруджа и в Тракия. В централните части от Дунавската равнина ще прегърмява, като няма условия за силни градушки.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК