fallback

Горещ летен ден, температурите скачат до 35 градуса

Събота и неделя с повече слънчеви часове ще бъде над южните райони

15.05.2020 | 07:17 Автор: Тодор Петров

Над страната през днешния ден ще има разкъсана, средна и висока облачност, по-плътна над западните райони. Повече слънчеви интервали ще има над Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който привечер в Дунавската равнина ще се усилва. 

Денят се очертава да е горещ и летен. Минималните температура в населените места - от 14 до 20 градуса. Максималните - от 30 до 35, не са изключени и по-високи стойности, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания. Сутринта видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще бъде умерен от югозапад. Максималната температура на въздуха - от 26 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 13 до 16 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана средна и висока. Вятърът по високите места ще бъде силен и бурен от югозапад. Максималниte температури на 2500 м височина ще достигат около 12 градуса, а на 1500 м - 20-22 градуса. 

В събота и в неделя горещо и с повече слънчеви часове ще бъде над южните райони. В Северна България ще проникне по-хладен въздух и там температурите ще бъдат под 30 градуса. Облачността ще остане разкъсана и с малка вероятност за валежи. 

В понеделник и във вторник повече ще са облаците над северната половина на страната, където на места ще превали и прегърми. Температурите ще останат високи за това време на годината - около и над 30 градуса. В сряда от север ще пониква хладен и влажен въздух. Ще вали и гърми, с условия за гръмотевични бури и градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback