Забраняват шведската маса в хотелите

Изхранването на гостите на хотелите се осъществява само в откритите части на заведенията

13.05.2020 | 21:47 Редактор: Искра Ангелова
Забраняват шведската маса в хотелите

Указанията за работа на местата за настаняване и заведенията за хранене бяха публикувани от туристическото министерство. Те включват дезинфекция на общите помещения на всеки кръгъл час, наличие на достатъчно термометри и маски за всички гости. 

Освен това храненето на туристите на хотели във вида, който е познат под имзаето "шведска маса", се забранява. Изхранването на гостите на хотелите се осъществява само в откритите части на заведенията, бюфет може да има само, ако храната е поставена зад прозрачна преграда и се подава на клиента от служител, оборудван с маска и ръкавици. 

Пряк контакт на гостите с храната не се разрешава, пише още в указанията. На дезинфекция на всеки кръгъл час подлежат и всички общи помещения в хотелите, а самата рецепция трябва да се дезинфекцира след всеки гост. Има също така специални указания за настаняване и наблюдение на болни гости. 

Всеки хотел трябва да има специална изолирана стая, в която да се настанява гост, за когото има съмнение, че е заразен. Личните санитарни материали, които се оставят в стаите, трябва да са допълнени с маска за лице и чифт ръкавици за еднократна употреба за всеки гост. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК