Указанията за работа на местата за настаняване и заведенията за хранене бяха публикувани от туристическото министерство. Те включват дезинфекция на общите помещения на всеки кръгъл час, наличие на достатъчно термометри и маски за всички гости.
Освен това храненето на туристите на хотели във вида, който е познат под имзаето "шведска маса", се забранява. Изхранването на гостите на хотелите се осъществява само в откритите части на заведенията, бюфет може да има само, ако храната е поставена зад прозрачна преграда и се подава на клиента от служител, оборудван с маска и ръкавици.
Пряк контакт на гостите с храната не се разрешава, пише още в указанията. На дезинфекция на всеки кръгъл час подлежат и всички общи помещения в хотелите, а самата рецепция трябва да се дезинфекцира след всеки гост. Има също така специални указания за настаняване и наблюдение на болни гости.
Всеки хотел трябва да има специална изолирана стая, в която да се настанява гост, за когото има съмнение, че е заразен. Личните санитарни материали, които се оставят в стаите, трябва да са допълнени с маска за лице и чифт ръкавици за еднократна употреба за всеки гост.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК