Максималните температури - до 19 градуса, следобед ще се заоблачава

И в петък у нас ще има повече слънчеви часове преди обед

23.04.2020 | 07:30 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден повече слънчеви часове ще има преди обед, а следобед ще се заоблачава.Сутрин ще остане студено, с условия за слани в североизточните райони и по високите полета. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 6 градуса. Максималните температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 13 до 16 градуса. Морската вода е с температура 10, 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините ще бъде слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци. Ще духа свеж вятър от изток. Максимални температури на 2500 м височина - около минус 2 градуса, а на 1500 м - плюс 1-2. 

В петък у нас ще има повече слънчеви часове преди обед, а следобед ще се заоблачава, но без съществени валежи. Дневните температурите ще се повишат с 4-5 градуса ,но сутрин ще остане студено и с условия за слани в североизточните райони и по високите полета. 

В събота след слънчево начало на деня следобед ще се заоблачава. Ще бъде топло, с температури след пладне около и над 20 градуса. В неделя, на фона на разкъсана облачност, от запад на изток на места за кратко и слабо ще превали. Дневните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса. В понеделник повече облаци ще има над централните и над източните райони, с условия за следобедни валежи. Ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК