fallback

77% от българите одобряват мерките срещу коронавируса

55% у нас смятат, че опасността е преувеличена

21.04.2020 | 21:08 Автор: Тодор Петров

В България мерките на правителството срещу коронавируса се приемат много добре, дори и на фона на света, но расте тревогата за работните места. Това отбелязва изследване на "Галъп интернешънъл" в експресен сондаж в 17 страни по света. 

В глобален мащаб са интервюирани 17 036 пълнолетни души, като във всяка от държавите изследването е проведено между 3 и 10 април. 77 на сто са позитивните оценки в международното изследване за действията на правителството срещу вируса у нас. 

С този ръст България е сред страните, които дава най-сериозна степен "бонус" доверие към правителството след началото на извънредните мерки - наред със страни като Германия, Пакистан, Малайзия. 

55% у нас към началото на април смятат, че опасността е преувеличена или дори силно преувеличена. Така България и в тази вълна остава сред обществата, които в немалка степен намират заплахата за преувеличена - наред с Пакистан, Филипините, Малайзия.

Задълбочава се тревогата за работните места у нас. 22% казват, че са загубили сериозна част от доходите си. 14% декларират временно спиране на работа. При 8 на сто работният ден е бил намален.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback