Реорганизация на наземния персонал на летище София, дезинфекцират самолетите

Проучвания сочат, че едно от най-мръсните места в самолетите са сервизните масички

20.04.2020 | 17:56 Редактор: Искра Ангелова

Въпреки че коронавирусът удари сериозно авиационния бизнес, пътническите полети продължават да се извършват. За да се ограничи разпространението на заразата, цял отбор наземен персонал дезинфекцира самолетите.

Заразата от Ковид-19 реорганизира работата и на наземния персонал на летище София – хората, които се грижат стотиците пътници да летят в сигурни и безопасни самолети.

"За типовете самолети, които кацат в София, на ден минават между 600 и 1000 пътника в зависимост от големината на самолета", каза оперативният директор на Swissport България Ангел Митов.

Десетки литри специално одобрен дезинфектант и висок клас защитно облекло - всичко това преди още самолетът да е кацнал на пистата, за да може след приземяването незабелязано от пътниците, машината да бъде почистена. Екип на Bulgaria ON AIR засне как протича една такава дезинфекция на самолет на националния превозвач "България Еър".

"Самолетът се дезинфекцира със специални препарати, остава се да поизсъхне за 10-15 минути на отворени врати, след което се почиства основно и пак се прави повторна дезинфекция", допълни Митев.

Различни проучвания сочат, че едно от най-мръсните места в самолетите са сервизните масички, затова те се нуждаят от по-специално внимание. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 4
Нора
преди 4 години
А климатиците??? Те са най-големият развъдник на гадости. Правят буламач от вируси и ти го пльоска в лицето. Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Пълни глуподти нищо общо с истината това е само реклама на мафия Ер. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 1
Хаха
преди 4 години
Оо летят само България ер... Явно държавата продължава да прави услуги на частна авиокомпания и да се нарушават всички забрани. Но така е изгодно за тях. Да изземат дестинациите на wizz и да извозват *** дето ръсят тоя вирус. За тва сме на мафиотска държава. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
аз
преди 4 години
Мислех, че нищо не лети наникъде. Сигнализирай за неуместен коментар