Затоплянето продължава, живакът скача до 25 градуса

Хубавото време ще се задържи до началото на следващата седмица

17.04.2020 | 07:45 Редактор:

И днес затоплянето ще продължи. Утрото е свежо с температури в населените места от 2 до 7 градуса. През деня ще бъде ветровито с увеличаващи се облаци, но без валежи. Ще духа свеж вятър от северозапад. Максималните температурите ще бъдат от 20 до 25 градуса. Максимална температура за София е 22 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

По Черноморието ще бъде слънчево със слаб вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 9 до 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо, по-силно по северното крайбрежие. Над планините ще бъде слънчево. Бързо ще се затопля. Ще духа свеж вятър от северозапад. Максимални температури на 2500 м височина около 7 градуса, а на 1500 м - 12-13. 

В събота ще остане топло. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще има повече облаци, но с малка вероятност за валежи. В неделя облачността ще бъде разкъсана, сутринта намаляваща до слънчево, а следобед по-плътна. Около планините ще превали кратък дъжд, възможно е и да прегърми. 

В понеделник ще остане все още топло. Облачността ще бъде разкъсана, слаб дъжд ще превали в западните райони. Във вторник ще превалява в западните и в централни райони. Без валежи ще се задържи времето над Добруджа. Слабо ще захладнее и дневните температури ще достигат 12-17 градуса. В сряда отново хладно време, но пък сравнително високи за сезона температури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК