fallback

Гешев: Трябва да преминем в режим почти на военно положение!

Законът за мерките по време на извънредно положение е приет

17.03.2020 | 18:19 Автор: Наталия Тотева

Правната комисия прие Закона за мерките, които ще действат по време на извънредното положение. 

Трябва да преминем в режим почти на военно положение, заяви главният прокурор Иван Гешев пред парламентарната комисия, която гласува мерките в условията на извънредно положение. Според него на държавата са необходими радикални мерки.

С приетите мерки се забраняват посещенията на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ. Това не важи за банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките.

На ресторантите и заведенията за бързо обслужване се разрешени доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. 

Забраняват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия. Преустановяват се посещенията на децата в детските ясли и детските градини. Прекратяват се и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Сред предложените мерки е и българските граждани, планиращи пътувания извън страната, задължително да сключват медицински застраховки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback