fallback

При кризи често спекулантите печелели

За съжаление възрастните хора са най-подвластни", посочи Александър Иванов от ГЕРБ

11.03.2020 | 22:28 Автор: Юлия Христова

В резултат на коронавируса ще се промени целият логистичен модел на световната търговия и доставки в посока по-големи запаси и резерви, което ще доведе до необходимост от капиталови инвестиции в оборотни средства и складови наличности. Това заяви Камен Колчев, председател на Съвета на директорите на Елана Финансов Холдинг, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

"Важното е да отбележим, че е нужно да спазваме добра лична хигиена, както и мерките, препоръчани от властите. За съжаление възрастните хора са най-подвластни", посочи Александър Иванов от ГЕРБ за "Денят ON AIR".

По думите му най-търсената дума в интернет за тази година ще е вирус и Ковид-19.

"Около Китайската нова година се случват около 1 млрд. пътувания, когато там беше пикът на заболяването. Китайците са доста дисциплинирани, те ще наваксат изоставането в първото тримесечие в икономиката си. При глобализацията подобни последствия трудно би могло да се изолират", каза още той за Bulgaria ON AIR. 

Според него при кризи често спекулантите печелят.

"Важно е да не се спекулира със стоки от първа необходимост, има ресурс и производството няма да спре. Това е свободен пазар. Усилията са в посока на осигуряване на маски, защитни облекла, отговорността е да не се злоупотребява с тези стоки. Паниката е по-опасна от разпространението и е най-лошият съветник. Призовавам да не се презапасяваме със стоки, от които някой друг може да има нужда", каза още събеседникът.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback