fallback

Дъждовен понеделник, в петък идва затоплянето

Високи максимални температури през днешния ден

09.03.2020 | 08:00 Автор: Тодор Петров

Денят се очертава да е дъждовен, носете със себе си чадър. Минималните температури са от 2 до 6 градуса. Почти без валежи обаче ще бъде в Добруджа . Вятърът ще бъде от югозапад, по високите части на планините засилен. Максималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, в Източна България - до 17-18, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи преди обед. Температурата на въздуха ще бъде от 16 до 18 градуса, като в следобедните часове ще превалява по южното крайбрежие. Морската вода е с температура 9-10 градуса. Ще духа умерен вятър от юг. Вълнението по южното крайбрежие ще бъде слабо, а по северното - по-силно.

Във вторник ще има значителна облачност, с по-интензивни валежи в западните и централни райони. В сряда и в четвъртък ще има повече слънце, а вятърът ще отнесе облаците на юг. В петък в ниските места ще има сутрешни мъгли, а по планините ще бъде слънчево. Тогава започва и така чаканото затопляне, което вече подсказва и идването на пролетта. 

Значителните валежи края на февруари и началото на март са благосклонни за края на сушата. През изминалите две седмици сумарните валежи над Югозападна България надхвърлиха 250-300 л/кв.м . Поради високите температури и във височина наблюдаваме значително снеготопене по планините. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback