Столичани си возят боклука с коли, сметоизвозването в квартала - рядкост

HelpBook алармира за изоставен пътен знак, смрад и пушек в центъра на София

06.03.2020 | 17:01 Редактор: Анисия Иванова
Столичани си возят боклука с коли, сметоизвозването в квартала - рядкост

В платформата HelpBook.info получихме сигнал, отправен към Агенция "Пътна инфраструктура“ за безстопанствен пътен знак, който от доста време се валя до оградата на столично училище. Според нашия потребител такава безстопанственост е недопустима.

Друг читател се възмущава от рядкото сметоизвозване в столичен квартал. "Живея на ул. "Луи Айер" 225, преди изхвърляха битовите отпадъци в понеделник и четвъртък. От два месеца почнаха да идват само в понеделник, а понякога и пропускат. Това ни причинява неудобството да си носим с колите и изхвърляме битовите отпадъци", пише в сигнала.

Информираха ни и за силна смрад и гъст пушек, излизащ от комин на къща в централната част на София. Въпреки затоплянето в последните дни, горенето на всякакви отпадъци не престава.

Започна пролетното подкастряне на дървета по кварталите, но за съжаление получихме сигнал за зарязани огромно количество клони на автобусна спирка в район "Младост“. Нашият потребител се надява все пак да е предвидено извозване, а ако не е - моли отговорните органи за намесата им.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС