Заплатите на военните щели да продължават да растат

Армията е в готовност, ако се наложи да се намеси, коментира Борис Вангелов от ВМРО

04.03.2020 | 21:46 Редактор: Юлия Христова

Рязко скача възрастовата граница за набиране на военни. Досега войниците и матросите можеха да бъдат приети на служба, ако не са по-възрастни от 28 години, а с промени в Закона за отбраната депутатите решиха, че вече максималната възраст за приемане на военна служба ще стане 40 години за всички категории военнослужещи.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов обясни, че МО прилага 25 мерки, в резултат на които тенденцията на отлив от армията е намалена.
  
"През последните години заплатите на военните бяха увеличавани с 10% и това ще продължи, интересът расте. Ниската граница от 28 г. беше ограничение, докато 40г. занапред ще поправи тази пречка", каза за "Денят ON AIR" Борис Вангелов от ВМРО.

От страна на управляващото мнозинство не бил запознат за промени между първо и второ четене. 

Той коментира и ситуацията с бежанския поток.

"Армията е в готовност, ако се наложи да се намеси. Ние българите сме толерантен народ, в нашия народ няма антисемитизъм. С бежанците става дума за неканени гости, а и трябва да плащаме цената за тези разсипани държави. Който ги покани, той да ги приеме", допълни той за Bulgaria ON AIR. 

70-80% от икономическите мигранти - по думите му - били от Африка.

"Не сме негостоприемни или лоши, но не трябва да плащаме за някой друг. Става дума за държавен суверенитет, престъпление е да се преминават незаконно границите. Този поток от нелегалните мигранти е неконтролируем, дори да свърши войната в Сирия, той ще ни застрашава десетиления напред", посочи Вангелов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК