fallback

Мъгливо време, максималните температури - до 10 градуса

В четвъртък и петък само в югозападните части от страната ще има повече слънце

15.01.2020 | 08:15 Автор: Кристина Крумова

В днешния ден в населените места минималните температури ще бъдат от минус 4 до 1 градус. Мъглите ще са често явление и днес, особено в ниските части и поречието на Дунав, а в планинските райони времето остава слънчево. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Следобед над западните части на страната временно мъглите и ниските облаци ще се расейват. Вятърът ще бъде слаб от изток. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. Над Черноморието също ще се стелят мъгли и ниски облаци. Температурата на въздуха - от 8 до 10 градуса. Морската вода е стемпература 6-7 градуса.

Над планините в ниските места, под 1200 м, облачността ще е значителна, над 2200 м ще бъде слънчево, а вятърът - слаб от североизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне - 2 градуса. На 1500 м се очаква да е около + 1-2 градуса. 

В четвъртък и петък само в югозападните части от страната ще има повече слънце. В низините видимостта ще бъде намалена, сутрин с мъгли и ниски облаци, повече по Черноморското ни крайбрежие. Над планините остава слънчево и топло. 

В събота облаците ще се увеличават и застудяването започва, като в Добруджа е възможно да превали слаб сняг. В неделя следобед облачността ще намалява, повече ще бъдат облаците по Черноморското ни крайбрежие. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback