КСНС с препоръки за справяне с кризата в Близкия изток (Обновена)

Според Борисов има заплаха както за България, така и за други страни

09.01.2020 | 12:45 Редактор: Ивет Арабова

Ситуацията в Близкия изток трябва да се реши с мир и дипломация. С това решение приключи двучасовото извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от президента Румен Радев. 

На заседанието присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Младен Маринов, Екатерина Захариева и Владислав Горанов, както и представители на всички парламентарно представени партии. 

Консултативният съвет направи пет препоръки за справяне с кризата в Близкия изток. Службите у нас трябва да осъществяват постоянен мониторинг на сигурността. 

От своя страна Министерството на отбраната трябва да обезпечи сигурността на българските военнослужещи, а при усложняване на обстановката трябва да се предприемат и допълнителни мерки. 

Участниците в Съвета бяха категорични, че ескалацията на напрежението застрашава мира не само в региона, но ще има отражение и в глобален мащаб.

Президентът каза, че България трябва да има готовност да реагира при промяна на обстоятелствата, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има заплахи за България и за други страни, защото конфликтът е сериозен.

Вижте още в репортажа на Стоян Тричков

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК