До обяд ще превалява, температурите - между 7 и 14 градуса

Следващата сряда в Северна България ще завали сняг

26.11.2019 | 08:03 Редактор: Ивет Арабова

Днес минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Денят започва с облачно и дъждовно време. В източните райони преваляванията ще са временно интензивни. Още преди обед от югозапад ще започне спиране на валежите. Следобед облаците ще се разкъсват, вятърът ще отслабва. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а по Черноморието до засилен. Максималните температури са от 9 до 14 градуса. 

Остава в сила предупреждението, издадено вчера за опасно време на Балканите. Процесите над Гърция постепенно ще обхващат Македония и България, като по-интензивни ще са валежите днес над Северна Гърция, Южна България и Северозападна Турция, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда в низините ще бъде мъгливо. След пладне ще има слънчеви часове. В четвъртък югозападен вятър ще повишава температурите. Облачността ще бъде разкъсана-по-значителна над западните райони. Следобед в крайните западни райони ще завали дъжд.

През нощта срещу петък валежите ще достигнат и до Черноморието. В петък през деня бързо от запад на изток дъждовете ще спират. В събота и в неделя ще има повече слънце и температурите ще се повишат до 17-18 градуса основно в южните части от страната. 

В началото на следващата седмица отново ни очакват валежи. Във вторник ще вали предимно дъжд, а по планините мокър сняг. В сряда температурите ще се понижат и по високите западни полета и в Северна България ще вали сняг. 

Вижте във видеото цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК