Разпечатаха избирателните секции, 9 000 полицаи ще пазят реда

Изборният ден в страната започна навреме и нормално

03.11.2019 | 08:52 Редактор: Ивет Арабова
Разпечатаха избирателните секции, 9 000 полицаи ще пазят реда

Изборният ден започна нормално в 7 часа сутринта, на места имаше закъснели членове на СИК. 9 000 полицаи следят за нормалното протичане на вота, около 1 600 са униформените в София, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

В три места в страната има трилотаж днес - Климентово, Александрово и Знаменосец.

София гласува за районен кмет и кмет на столицата. Очаква се днес да се обработят бързо бюлетините, защото не се гласува са столичен общински съвет, където имаше най-много грешки.

По данни на ОИК изборният ден  в Русе е започнал навреме. 142 286 жители на Община Русе днес гласуват за кмет. Разликата между двамата кандидати на първи тур беше около 10 процента. Първи данни за избирателната активност се очакват около 10:30 часа.

Разликата между кандидати в Благоевград на първи тур не беше голяма. Интересът в ранните часове в града за балотажа е по-нисък от миналата неделя.

Оспорван балотаж се очаква в Пловдив, към момента няма констатирани нарушения в секциите. Ниска е избирателната активност към момента в града. Най-много гласове досега са пуснати в район "Централен", информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Хората в Сливен също гласуват на балотажа днес. "Изборният ден на територията на община Сливен започна нормално. Всички 187 секции са отворени. Обстановката е спокойна, няма жалби и сигнали за нарушения, както днес, така и вчера", каза пред репортер на Bulgaria ON AIR говорителят на ОИК-Сливен Стели Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК