9 от големите градове избраха кмет след първи тур

Как се очертава битката между ГЕРБ и БСП в страната?

28.10.2019 | 13:40 Редактор: Ивет Арабова

9 областни града избраха своя кмет на първия тур, в 19 се очертава балотаж. ГЕРБ печели на първия тур в 7 областни града, сред които Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. 

Категорична е победата за досегашния кмет на Бургас Димитър Николов, който получи 65 на сто от гласовете още на първия тур. В Кърджали още снощи стана ясно, че Хасан Азис, издигнат от ДПС, получава пети мандат като кмет на града. 

В много от големите градове обаче, балотаж ще решава битката между ГЕРБ и БСП. Във Варна балотажът е на "кантар". Иван Портних от ГЕРБ печели малко над 50-те процента, следван от кандидатите на БСП и "Възраждане". 

В София следващата неделя една срещу друга се изправят Йорданка Фандъкова и Мая Манолова с около 10% разлика в полза на Фандъкова. Обрат в резултатите от вота в Пловдив. 

Балотажът там ще е между кандидата за кмет от ГЕРБ Здравко Димитров и Славчо Атанасов от НФСБ - ВМРО. А кандидатът на "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева остана трета в надпреварата.

Арестуваният кмет на Несебър спечели четвърти мандат с 60% от гласовете, кандитатът на ГЕРБ Атанас Терзиев остана втори с 35%.

Репортаж на Гита Манолова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК