fallback

ЦИК: Бавят се данни за избирателната активност

От комисията обявиха, че избирателният ден минава нормално

27.10.2019 | 18:50 Автор: Ивет Арабова

Все още няма данни от ЦИК за изборната активност към по-късен час от 12:30 - тогава избирателната активност е била 23,54%.

"Бави се актуална информация за избирателната активност, защото от някои ОИК все още не са постъпили данни. Така че дори да съберем данни за избирателната активност, информацията не е пълна и няма как да бъде достоверна към момента". Това каза говорителят на ЦИП Александър Андреев в ефира на Bulgaria ON AIR

"Има нормален поток от жалби и сигнали в ЦИК, за момента изборният ден преминава нормално. Голяма част от сигналите не са значими и няма как да повлияят на изборите. Има публикуване на проучвания на резултатите и 4 сигнала за купуване на гласове", коментира още той.

По думите му в други избори не е имало такива искания, свързани с привличането на кандидати като обвиняеми. Те обаче все пак си остават кандидати и за тях може да се гласува. 

"В ЦИК беше взето решение за искане от ОИК-Благоевград. Там тиражът на бюлетините е въз основа на предварителните данни, налага се допълнително да бъдат отпечатани бюлетини за с. Дъбрава. Това няма как да се случи днес, затова ще бъдат ксерокопирани", каза още Андреев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback