Движението на Орлов мост е възстановено

Блокадата в столицата продължи над 20 часа

25.10.2019 | 08:30 Редактор: Тодор Петров
Движението на Орлов мост е възстановено

Движенето на Орлов мост в центъра на София е възстановено, съобщиха за Bulgaria ON AIR от МВР. То беше блокирано, след като протестиращи срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор останаха на улицата през цялата нощ. 

Блокадата на Орлов мост продължи над 20 часа. Всички автомобили, включително на градския транспорт, се пренасочваха. Пропускаха се само линейки. 

Според полицията блокадата е била незаконна, защото не е искано разрешение за протест там. 

До окупация с палатков лагер се стигна, след като протестиращи не бяха допуснати до сградата на Висшия съдебен съвет, защото привържениците на Гешев първи поискали от Общината разрешение да протестират там. 

В 9.00 ч. пред сградата на Министерския съвет е планиран нов протест срещу избора на Гешев за главен прокурор.

Над 12 часа пък останаха на улицата демионстриращите в подкрепа на Иван Гешев. Улица ''Екзарх Йосиф'' остана затворена до 21:00 часа. 

Участниците в "Марша за законност" останаха през целия ден пред Висшия съдебен съвет, изчаквайки изслушването на Гешев и гласуването на номинацията му. 

Новината за избора на Гешев за нов главен прокурор хората посрещнаха с викове ''Победа''. Малко след това привържениците започнаха да се разотиват.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК