Няма опасност свинското месо да изчезне от "All Inclusive" в хотелите по морето, заради епидемията от африканска чума у нас. Това прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма.
И сега хотелите по морето разчитат предимно на внос на месо от чужбина, а туристическите пакети са предварително договорени, коментират от бранша.
Ние годишно произвеждаме около 150 хиляди тона месо и последните години внасяме около 100 000 тона.
И сега независимо от всичко туризма консумира някъде около 6000 тона през сезона и това няма да застраши по никакъв начин туризма.
Има вариант за покачване на цените на основната туристическа услуга и на пакетите, но това няма да е заради конкретен продукт, тъй като цената на определени зеленчуци се повишава, повишава се цената на тока на водата, но проблемът не е точно в покачване на цената на свинското месо.
Факт е обаче, че цената на свинското е скочила с 25% само за дни. Според експерти в туристическия бранш това ще накара част от хотелиерите и ресторантьорите да търсят варианти да преработят менютата, но едва ли ще предлагат скариди вместо свинско.
Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК