"В интерес на службата": Шефът на "Военна информация" подаде оставка

Ген. Пламен Ангелов остава военен

17.07.2019 | 19:59 Редактор: Василена Василева

Директорът на службата "Военна информация" бригаден генерал Пламен Ангелов е подал днес рапорт за освобождаване от длъжност, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов, информира от Dnes.bg

Той остава военен, след като бъде издаден президентски указ за освобождаване, ще мине в щат на министъра и ще работи в МО, посочи Каракачанов. По думите му като мотиви за рапорта е посочено "в интерес на службата".

На въпрос дали очаква цивилен да оглави службата, предвид предлагана законова промяна, Каракачанов каза, че промяната дава възможности, но напомни, че министърът на отбраната прави предложение, процедурата минава през Министерския съвет, а трябва да мине и през съгласуване с президентската институция, за да има указ. Каракачанов каза, че няма предложение към момента.

Попитан дали случващото се има връзка с опити да бъде "разклатена" тази структура и подготвя ли се проект за събиране на двете разузнавателни служби, министърът каза, че такова нещо не се готви, въпреки че вече е имало такава идея и законопроект. Подобно нещо, поне на този етап, не намирам за разумно и за полезно, и такъв проект няма, коментира Красимир Каракачанов.

Военноокръжната прокуратура в София обвини настоящ и бивш директор на служба "Военна информация" в Министерство на отбраната за длъжностни престъпления, съобщиха наскоро от прокуратурата.

Снимка: Военна информация

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК