fallback

Алиосман Имамов: Проектът „АБВ“ е преди всичко борба за власт

ДПС остава зад Станишев, заяви още той.

15.01.2014 | 11:15

Целта на проекта „АБВ“ е борба за власт, коментира в ефира на Bulgaria On Air заместник-председателят на парламента и на ДПС Алиосман Имамов.

„Подозираме, че предвид използваните изрази от г-н Първанов, се предвижда ДПС да не участва в тази власт“, допълни още той.

По думите му това, което „трябваше да се реши вътре в БСП чрез конгреси и форуми, сега се прави опит да се реши, чрез външен натиск и външни средства“.

Според Имамов БСП ще намери начин да санкционира поведението на членовете на партията, които подкрепят „АБВ“.„Не може гласувате за Калфин и в същото време да останете верен на БСП, която има друга листа. Това е политически абсурд“, коментира Имамов.

Той допълни, че ДПС остава зад Станишев, въпреки че „не е наша работа да се навлизаме дълбоко в дебрите на политически отношения“.Имамов коментира и позицията на ДПС по отношение на субсидиите за тютнопроизводителите. „Искаме държавата да поеме известни ангажименти по отношение на изкупуването на тютюн поради специфичния характер на тази култура и поради социалния характер на тази стока, имайки предвид, че значителна част от тази култура живее в област, където няма  други шансове за препитание“, заяви заместник-председателят на ДПС.

Той допълни и, че за да се правят сериозни реформи трябва много повече време и по-спокойна политическа обстановка.- „Например една реформа в здравеопазването изисква много време, средства и политическа подкрепа,“ каза Имамов.

По думите ми корпоративните интереси и политиката са присъщи на всяка политическа партия.

„В момента тези интереси се покриват с интереси на олигархични кръгове.

Решаващият проблем за българската политика е раздробяването на политическото пространство и конкретно в липсата на ясно изразено ляво – дясно“, коментира още той.

fallback
Още от България
fallback