Андрей Бунджулов: Станишев брани собствената си кариера

Ръководството на БСП и нейният лидер преживяват тежко това, че могат да загубят властови позиции, коментира социологът.

30.01.2014 | 22:09
Андрей Бунджулов: Станишев брани собствената си кариера

Думите на Сергей Станишев, че е възможно съставяне на обща листа с АБВ точно ден след като определи подобно действие като „шизофренно” е показателно, че ръководството на БСП и частност  нейният лидер преживяват тежко това, че могат да загубят властови позиции, заяви в ефира на Bulgaria On Air социологът и преподавател Андрей Бунджулов. Той допълни, че това опасение е толкова тежко, че превръща в негови заложници избирателите на БСП.

„Това капсулиране в този измислен свят на врагове, на задкулисни заговори за сваляне на властта, на параноя  скрива една голяма реалност пред очите ни- а именно огромна загуба на доверие вътре на привържениците   и изобщо на избирателите на статуковото”, коментира Бунджулов.

Социологът допълни, че  с призива за единство Станишев брани собствената си кариера. „Думата „единство” има магическо значение за по-възрастните избиратели. Така ги настройваш към себе си. Интересно е, че от една страна го използват, от друга страна го подриват”, коментира Бунджулов.

Той допълни, че риториката на типа „всички са лоши”, не е типична само за лидера на БСП. Подобни изказвания са от миналото десетилетие на миналия век, коментира социологът.

„Сега трябва да има полемика по същество. Хората искат нещо по-различно от полюсното противопоставяне.  Търсят друга алтернатива от тази, в която се въртим-  не подслушвания, параноя, компромати и т.н.”, заяви още Бунджулов.