fallback

БСП с ултиматум към симпатизантите на АБВ

Втора евролиста няма да разшири базата на левицата, а напротив - ще подпомогне основния й опонент – ГЕРБ, смятат на Позитано 20.

21.01.2014 | 17:24

БСП даде ултиматум на своите членове, които подкрепят проекта АБВ до началото на другата седмица да се откажат публично от участието си във втора евролиста. В противен случай членството им в партията ще бъде прекратено.

Втора евролиста няма да разшири базата на левицата, а напротив - ще подпомогне основния й опонент – ГЕРБ, смятат на Позитано 20. Според Мая Манолова регистрирането и подкрепянето на повече листи за една партия е най-тежкото нарушение на устава, което може да бъде направено.„Правим го не заради ръководството на БСП, не за гола амбиция, а заради отговорността, която имаме към партията“, коментира Манолова и допълни, че се дава възможност на хората, заявили подобни намерения да ги преосмислят.Заместник-председателят на Националния съвет на БСП Димитър Дъбов каза, че се надява партийните членове, които имат намерение да станат занапред съмишленици на Георги Първанов, да преосмислят решението си, и в най-кратко време ще оттеглят подкрепата си за новия политически проект АБВ. „Ако разбира се това не се случи, уставът на БСП е еднакъв за всички – за мен, за Георги Първанов, за Румен Петков. Така че ние нямаме друг избор освен да приложим устава с изискванията, които той има към членовете на БСП и към тяхното поведение и публични действия“, коментира Дъбов.Социалистите са категорични, че според устава имат всички основания да прекратят членството на Първанов в столетницата. На пленум обаче ще обсъдят поведението на привържениците на президента, а крайното решение - дали да останат в партията или не, ще вземе контролната комисия.

fallback
Още от България
fallback