Новият терминал на Летище Бургас официално посрещна днес първите пътници

Терминалът разполага с 31 гишета и е проектиран за 2 700 000 пътници.

29.12.2013 | 17:36
Новият терминал на Летище Бургас официално посрещна днес първите пътници

Новият терминал на Летище Бургас официално посрещна днес първите пътници. През 2013 г. аеропорта е обслужил 2 млн. 500 хиляди пасажери и бележи 4% ръст на преминали туристи.

От днес летище Бургас ще обслужва всички пътници в новия Терминал 2, най- голямата инвестиция на концесионерите от „Фрапорт“ на стойност 80 милиона лева. Терминалът разполага с 31 гишета и е проектиран за 2 700 000 пътници.

Капацитетът е близо 2500 пътника в час пик. Разполага с модерни системи за обслужване на пътниците, отговарящи на високите европейски стандарти. Сградата е съобразена с изискванията, свързани с присъединяването на България към шенгенското пространство.

С редовен полет от Москва, летище Домодедово, днес в 13 часа кацнаха 158 пътници. Те бяха посрещнати с шампанско и червени рози. Червената роза e символ на новия терминал и присъства в модерния интериор на багажното отделение.

Повечето от руснаците, които са избрали да посрещнат новата година в България имат имоти тук или инвестиционни интереси.

През зимата летището изпълнява три редовни линии - до Москва, Лондон и София. Амбициите на ръководството е с изграждането на новия терминал да се открият още линии извън активния сезон.

Вижте повече във видеото.