Левицата очерта приоритетите за следващата година

БСП си поставя за цел да създаде нови работни места и да стимулира младежката заетост.

17.12.2013 | 16:50
Левицата очерта приоритетите за следващата година

7% ръст на износа и 4% на промишленото производство са постигнати за третото тримесечие на годината. Това отчете Българската социалистическа партия за 6-месечното управление на кабинета „Орешарски“. Лидерът на БСП Сергей Станишев не пропусна да отбележи тежките политически условия, при които работи правителството и парламента. Той беше категоричен, че въпреки отказа на опозиционната ГЕРБ да участва във вземането на важни за страната решения, коалиционните партньори постепенно преодоляват негативния ефект от управлението на Борисов. Левицата очерта и приоритетите за следващата година, които са в изцяло социална посока.

От началото на 42-ото народно събрание депутатите на Коалиция за България са внесли общо 50 законопроекта. Всички мерки, предприети от кабинета „Орешарски“ и парламента са били насочени към икономически растеж и създаване на работни места. Лидерът на социалистите Сергей Станишев уточни, че въпреки липсата на съдействие от страна на ГЕРБ, сегашното управление предприема редица мерки за справяне с кризите в страната.

Според социалистите мерките, предприети от кабинета, са видими и доказателство за това са финансовите и икономическите показатели - ръст на износа със 7% и на промишленото производство - с 4 на сто. Понижената перспектива по кредитния рейтинг на България от S&P и очакваният негативен доклад на европейската комисия, Станишев не отчете като пропуск или грешка на сегашното управление.

За идната 2014 г. БСП си поставя за цел да създаде нови работни места, да стимулира младежката заетост. Приоритет на управляващите ще бъде и постигането на широко обществено съгласие по отношение на пенсионната реформа в страната.