ГЕРБ нямат система за действие, когато са в губеща позиция

Резултатите от изборите за европейски парламент зависят от начина, по който хората ще понесат социалната тежест през зимния период.

16.12.2013 | 11:18
ГЕРБ нямат система за действие, когато са в губеща позиция

„ГЕРБ нямат система за действие, когато са в губеща позиция. Те са непоследователни, хаотични“, коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air политологът Борис Попиванов. „Много анализатори отбелязаха, че ГЕРБ са партия на властта и, че без властта, нейната монолитност трудно може да бъде споявана от някакви идеологически схващания. През последните 6 месеца Цветанов и Борисов успешно убеждаваха поддръжниците си, че връщането им във властта е предстоящо. Но през ноември и декември вече не са толкова уверени в това. Да не говорим, че явно в близките месеци няма да има предсрочни избори“, каза  още политологът. 

Резултатите от изборите за европейски парламент зависят от начина, по който хората ще понесат социалната тежест през зимния период, обясни Борис Попиванов. Според него основният страх на „Атака“, е връщането на ГЕРБ на власт.

„Като явление в политиката Николай Бареков е изключително радикален, но нека не се заблуждаваме, той може да бъде всякакъв, включително и част от мнозинство или пък опозиция. В момента той прави това, което много от политическите сили не правят, включително и реформаторският блок. Бареков обикаля страната. Вижда се лично с хората и те го виждат, не се отдаде на досегашната практика на другите политици – кабинетни разговори, срещи по барове и заведения и не се ограничи в периметъра на жълтите павета, което явно не носи гласове“, обясни политологът. 

Вижте целия разговор във видео файла.