ГЕРБ ще сезира всички европейски институции за практиката с опорните точки

Според Димитър Главчев част от напътствията от 2009 година били изпратени от Моника Йосифова, сега съпруга на лидера на БСП Сергей Станишев.

06.12.2013 | 16:59
ГЕРБ ще сезира всички европейски институции за практиката с опорните точки

ГЕРБ ще сезира всички европейски институции за практиката с т. нар. "опорни точки" за членовете на БСП да се дискредитират политическите опоненти. Това обяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на парламентарната група на партията Димитър Главчев.

Той обвини левицата в черен пиар срещу Бойко Борисов още от 2009 година. През ноември сайтът Balkanleaks публикува опорни точки, изпратени до депутати от парламентарния секретар на МВР с указания как да коментират протестите.

Според Главчев част от напътствията от 2009 година били изпратени от Моника Йосифова, сега съпруга на лидера на БСП Сергей Станишев. Тогавашната инструкция целяла да внуши, че Борисов заедно с тогавашния лидер на ДСБ Иван Костов се готвя да фалшифицират изборите.

"По историята със сметището в Суходол е било посочено как трябва да се говори, след това как трябва да се обяснява защо са загубени европейските избори, за последвалите парламентарни избори е записано как трябва да се акцентира върху това, че Борисов и Костов ще разпродадат и малкото останало за продаване в България", каза още Главчев.

Цвета Караянчева от ГЕРБ пък поясни, че на 17 април е имало опорни точки за бившия вече директор на ГДБОП Станимир Флоров, а два дни по-късно той е бил отстранен.

„Тези опорни точки показват една много сериозна подготовка за дискредитиране на политическите опоненти и защото липсват нормални аргументи, с които нашите опоненти могат да се състезават", коментира тя

От ГЕРБ намират за странен факта, че опорните точки изтичат дни, преди отговорните институции да се произнесат. По-късно във Facebook Борисов написа, че "тези хора" , вероятно визирайки екипа около Йосифова, изкуствено са създали кризата с боклука и са застрашили здравето на софиянци, за да бъде публично омаскарен самият той.

Времето обаче опровергало тези жестоки спекулации и вече 6 години няма проблем с боклука, коментира Борисов.