fallback

ГЕБР остана с човек по-малко в парламента

Георги Марков ще стане независим депутат.

03.12.2013 | 18:00

Най-голямата група в парламента остана с човек по-малко, след като днес стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Георги Марков напуска парламентарната група на партията. Така най-голямата партия в НС остана с 96 представители.

Преди началото на днешното заседание депутатите от ГЕРБ Красимир Стефанов и Ивайло Московски коментираха пред журналисти, че решението на колегата им е лично и не са запознати с мотивите. Заместник-председателят на парламентарната група Красимир Велчев обяви, че е изненадан от решението на Марков и че е научил за него от медиите. До днес не е имало индикации, че Марков ще напуска, нито били водени предварителни разговори, стана още ясно от коментарите.

Миналата седмица Георги Марков пътува с министър-председателя Пламен Орешарски в Румъния.

Заместник-председателят на ГЕРБ  Красимир Велчев подчерта пред журналисти, че очевидно става дума за морал. - „Нито съм разговарял с човека, не сме водили разговор. Аз го научавам от медиите, както и предишната публикация за Румъния, научих го от медиите“, заяви Велчев. Той допълни, че ако лично той не харесва парламентарната си група, ще напусне парламента, не нея.

Според социалистите напускането на Георги Марков е сигнал за началото на разпад в ГЕРБ.

„За мен не е учудващо, че има напуснали ПГ на ГЕРБ. Учудващо е че няма напуснали досега. Не съм убеден, че този човек съвпада чисто идеалистически с нашите цели, така че не виждам как ще стане“, коментира депутатът от Коалиция за България Антон Кутев.

Неофициално в кулоарите на парламента се заговори, че независимият депутат, заедно с Коалиция за България и ДПС ще сформират пълно мнозинство, за което не им достигаше един глас. Така подкрепата на „Атака“ за сформирането на кворум на практика става ненужна.

fallback
Още от България
fallback