fallback

България оглави депресивна класация

Според проучване на Gallup International българите най-често сравняват живота си със страдание.

02.12.2013 | 18:13

България е на първо място по страдание в света през миналата година. Необичайната класация е изготвена от международната социологическа агенция Gallup International. Страната ни е изпреварила дори размирни държави като Сирия, Ирак и Афганистан.България оглавява черната класация за трета поредна година. 39% от българите са посочили, че животът им е достатъчно лош, че да бъде счетен за "страдание".

Само два процента след нас се нареждат арменците.

Трета и четвърта позиция заемат Камбоджа с 34%, и Хаити с 32%, следвани от Унгария и Афганистан.

През 2011 процентът на страдащите българи е бил чувствително по-висок - 45%. На второ място тогава е бил Йемен с 39% страдащо население, а топ 5 на класацията са допълвали Армения, Ел Салвадор и Непал.

На другия край на класацията са Исландия, Катар, Швеция, Норвегия, Обединените арабски емирства и Нигерия.  Galup  подрежда държавите в десетобална система в категории "процъфтяваща", "борeща се" или "страдаща", според това как хората оценяват настоящия и бъдещия си живот. Хората, определили живота си с четворка, се смятат за страдащи. В изследването са участвали 143 страни, които са определяли стандарта си на живот през последните 5 години.

fallback
Още от България
fallback