Орлов мост - "да" на свободата, "не" на омразата

Симпатизанти на БСП и ДПС в подкрепа на кабинета.

16.11.2013 | 12:15
Орлов мост -

Граждани се събират за митинга на Орлов мост в подкрепа на правителството. Автобуси и влакове извозваха симпатизанти от цялата страна.

Премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, министри от кабинета и депутати се събраха вече на "Орлов мост", за да се включат в националния митинг в подкрепа на правителството под наслов "Да на свободата, "не" на омразата".

От бул. „Цариградско шосе” се стичат групи от хора, които се вливат в митинга. Засилено е полицейското присъствие в района,  движението е блокирано. Шествието е организирано от БСП и ДПС.

Очаква се пред събралите се хора да говорят премиерът Пламен Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Шествието ще продължи към Министерския съвет.

Движението в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" е спряно.

Преминаването през централната градска част в обедните часове ще бъде затруднено. От общината посочват, че гражданите могат да използват обходни маршрути.