fallback

20 млн. лева струва планът за намаляване на бежанския натиск

Правителството се надява средства поне частично да бъдат възстановени от ЕС.

06.11.2013 | 17:08

Екстрадицията на нелегалните имигранти не е включено в тази сметка, призна още Орешарски.

Нелегалните имигранти трябва да бъдат екстрадирани и това е една от важните задачи в този план. Следващите месеци ще ускорим и ще се опитаме в максимална степен да изведем от страната тези имигранти, които няма да получат закрила или статут на бежанец, заяви днес по-рано премиерът пред депутатите в пленарна зала.

Според Орешарски средствата за бежанците и допълнителните за извеждането им от страната ще бъдат намерени чрез преструктуриране на бюджета. По негови думи е нормално при форсмажорни обстоятелства да се създава известен дискомфорт.

Бих искал да ви уверя, че темата за бежанците е между основните, по които работи кабинетът. Периодично обсъждаме различни аспекти с вицепремиера Йовчев и други министри. Няма заседание на Министерски съвет, в което в оперативната му част да не е обсъждан този въпрос, заяви по-рано в пленарната зала Орешарски.

На свой ред вътрешният министър Цветлин Йовчев подчерта, че миграционният натиск към страната не намалява.

Премиерът коментира и подписания преди дни договор с „Газпром“ за изграждане на българския участък от „Южен поток“. Той увери, че договорените от управляващите условия по договора са по-добри от предходните и припомни, че лихвеният процент по заема е бил намален наполовина. Орешарски заяви още, че български компании ще бъдат подизпълнители по договора за изграждане на газопровода "Южен поток".

Повече по темата вижте от видео файла.

fallback
Още от България
fallback