fallback

БСП спира депутатите от командировки

В левицата планират глоби от поне 300 лв. за отсъствие.

06.10.2013 | 10:12

БСП планира да спра командировките на депутатите си в чужбина и страната. Рестрикцията е опит на червените да разрешат проблема с кворума в парламента, пише "Труд".

Ограничението ще е временно и няма да важи за изключително важни международни пътувания. За да има кворум за работа, в пленарната зала трябва да бъдат и депутати от ГЕРБ или "Атака", тъй като управляващите са по-малко от 121.

Причината за рестрикцията е, че в петък социалистите и ДПС сами си провалиха пленарното заседание. На работа не дойдоха 7 депутати от левицата и 11 - от движението.

Вчера шефът на парламента Михаил Миков обясни, че няма да има "средновековни санкции" за отсъствия, но са възможни извънредни заседания на депутатите. Той подчерта, че парламентарна криза няма.

В левицата обаче планират глоби от поне 300 лева за отсъствие.

БСП се събра вчера на пленум, но не за да дискутира скандалите с парламентарния кворум, а да начертае три приоритета за бюджета за догодина. Това са социална ангажираност, образование и подкрепа на местната власт. Червените ще настояват правителството да подготви план за развитието на отделните региони у нас, като се поеме ангажимент за решаване на структурните проблеми.

fallback
Още от България
fallback