fallback

Забраната за пушене отпада още преди зимата?

ГЕРБ принудиха собствениците на заведения да инвестират във вентилация за милиони, след което тотално забраниха пушенето, припомнят социалистите.

05.10.2013 | 14:55

След като заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Спас Панчев обяви, че отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата, от левицата изпратиха разяснения по темата.

Идеята е в големите заведения да може да се пуши в обособени помещения с вентилация. В офисите и работните места обаче забраната е добре да остане.

ГЕРБ принудиха собствениците на заведения да инвестират във вентилация за милиони, след което тотално забраниха пушенето, припомниха социалистите.

В Белгия пушенето е забранено във всички барове, нощни клубове и заведения, но има специално обособени помещения за пушене, в които не се сервира нито храна, нито питиета. Подобни помещения има и в Естония, Финландия, Люксембург, Холандия, Словения, Швеция, Полша.

В Португалия и Румъния в заведенията има зали за пушачи и за непушачи или самите кръчми са разделени според това дали там се пали или не. В Англия и Испания пък има стаи за пушачи в хотелите, посочват като пример от БСП.

Вижте още във видео файла.

fallback
Още от България
fallback