Стойнев срещу Борисов за "Южен поток"

Призова политиците да спрат да говорят за "Белене".

30.09.2013 | 16:43
Стойнев срещу Борисов за

Бойко Борисов не си свърши работата и сега наваксваме това, което предишното управление не успя да направи за три години и половина. Това каза в Пловдив енергийният министър Драгомир Стойнев, и задочно отговори на въпроса на бившия премиер от неделя защо все още не е подписан договорът за "Южен поток".

Министър Стойнев призова политиците да спрат с говоренето по темата "Белене", защото това вреди на България.

"Тези, които искат да печелят от темата, ще продължат да говорят, за мен е важно България да спечели това дело и всякакви излишни коментари ще навредят на националния интерес", категоричен е министърът.

Той съобщи, че БСП готви законодателни промени, които да лишат банките от право да взимат единственото жилище на хора, които имат кредити. По неговите думи не е нормално в 21 век гражданите на държава членка на Европейския съюз да остават на улицата.

"За съжаление, когато беше кредитният бум и бумът на строителството, банковите институции много лесно раздаваха кредити и сега положението е доста тежко, защото тези хора, които не могат да изплащат кредити, трябва да напуснат единственото им жилище. На тези хора трябва да им дадем надежда и да подпомогнем техния живот", каза още Драгомир Стойнев.

В Пловдив той откри 69-я Международен технически панаир. На него са прадставени 42 държави, сред които и Индия.