fallback

Първанов: Липсва политическа визия на кабинета

"Политическият дебат се води на нивото на махленски свади. Много ниско ниво, обидно за нацията", каза президентът в периода 2002-2012 г.

22.09.2013 | 13:31

Стоте мерки в управленската програма на правителството са добри, но липсва политическа визия на кабинета. Това каза президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов по време на обществената дискусия „Български дебати: За националния успех”, организирана от самия него.

Той отчете и липсата на достатъчно експерти в кабинета, както и неясното лидерство.

„Внимателно наблюдавам това, което се случва в последната една година. Виждам един революционен порив за игнориране на всички, които досега са имали досег с политиката и с управлението. И досега имаше опит да се започне на чисто и с нови лица. В президентската администрация мнозина бяха млади хора. Но аз трябва да призная, че не запомних много от новите лица и в НДСВ, и в ГЕРБ, т.е. това не е гаранция. Нека не противопоставяме поколенията. Един ще каже „На бой отиват само старците”, други – „Няма място за старите кучета”. България има нужда от компетентно управление на всички нива”, подчерта Първанов.

"Политическият дебат се води на нивото на махленски свади. Много ниско ниво, обидно за нацията", коментира той.

Вижте какво каза той във видеото!

fallback
Още от България
fallback