fallback

Анелия Клисарова: Образованието трябва да се подобри в началните класове

Колкото и пари да бъдат заделени за образование следващата година, няма да бъдат досатъчни, коментира ресорният министър.

16.09.2013 | 17:37

Наложителни са спешни промени в Закона за средното образование. Това коментира министърът на образованието Анелия Клисарова при откриването на първия учебен ден във Варна в училището за деца с нарушено зрение „Иван Шишманов“. По думите й ако образованието не се подобри още от началните класове, то и това в университетите ще е некачествено. Клисарова не знае все още каква сума ще залегне в проектобюджета за догодина за образованието, но каквито и да са средствата те отново ще бъдат недостатъчни.

„Бюджетът за образованието ще е една борба, но се надявам, че ще мога да убедя колегите от правителството, че то е отговорност и трябва да бъде приоритет,“ заяви Клисарова.

По думите й най-големите е предизвикателства пред министерството през новата година ще бъдат законите за средното образование и за професионалното обучение. След като изгледа празничната програма в училището в Аспарухово, министър Клисарова изрази и възхищението си от атмосферата и от отношението между ученици и учители. Министър Клисарова връчи чек на директора на училището за 147 000 лева. Средствата са необходими за ремонт на покрива на сградата.

Училището посрещна възпитаниците си с три нови и реновирани кабинети - физиотерапевтичен, за компютърно обучение и брайлова печатница.

„Нека всички ученици да бъдат здрави, да съберат много знания и мъдрост и нека да са малко палави, защото не бива да се отказват от игрите“, каза още министър Анелия Клисарова.

fallback
Още от България
fallback