fallback

Критиките доминираха в оценките на 100-те дни управление на кабинета „Орешарски“

ГЕРБ отново настоя за оставка на управляващите.

05.09.2013 | 17:31

За 100-те дни управление правителството на Пламен Орешарски получи много критики от ГЕРБ и премерени похвали от коалиционните партньори-БСП и ДПС. Най-голямата опозиционна партия в парламента обвини управляващите в полицейщина и липсата на добри кадрови назначения.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев открои като успех намалението на цената на тока, увеличението на обезщетението за майчинство и възможността повече хора да получават енергийни помощи. Председателят на ДПС Лютви Местан упрекна кабинета, че не е достатъчно решителен в действията си. Той допълни, че управляващите работят при изключително тежки условия.

Местан отбеляза, че „най-важното изпитание за този кабинет ще бъде качеството на предложения Закон за държавния бюджет за 2014“.

Сергей Станишев не каза дали има критики или забележки към кабинета. И посочи, че Изпълнителното бюро на БСП ще разгледа подробно на работата на правителството.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов безпощадно разкритикува правителството на Орешарски и писа „двойка“ за първите сто дни на кабинета. От ГЕРБ настояват за оставката на правителството и обвиниха управляващите, че довършват обекти, изградени от предходните управляващи.

„Атака“ не коментира първите 100 дни от управлението на кабинета Пламен Орешарски.

Лидерът Волен Сидеров напусна преждевременно заседанието на парламента, което днес приключи дори по-рано от обичайното заради липса на кворум.

fallback
Още от България
fallback