fallback

Протестиращи посрещнаха депутатите в първия им работен ден след ваканцията

По данни на МВР десетки автобуси са докарали хора от Пловдив,Благоевград и Пазарджик.

04.09.2013 | 16:42

С викове оставка хиляда протестиращи посрещнаха народните представители за "добре дошли" на работа след лятната им ваканция. Още към 7 часа пред сградата на Народното събрание започнаха да пристигат недоволните от управлението на кабинета хора. Минути по-късно- към 7.45, вече бе спряно и движението пред парламента, а протестиращите подклаждаха напрежението с оглушителните звуци на мощна сирена.

Хора от цялата страна пристигнаха, за да заявят недоволството си срещу кабинета на Пламен Орешарски. По данни на МВР десетки автобуси са докарали протестиращи от Пловдив, Благоевград и Пазарджик.

Успоредно с противниците на управляващите, протест имаха и защитниците им. Той обаче бе доста по-спокоен и тих и се проведе в пространството между парламента и храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Малко след 10.30 часа напрежението ескалира, след като протестиращите решиха, че загражденията и колите на жандармерията им пречат да виждат как депутатите отиват на работа. В резултат недоволните от кабинета почти успяха да отстранят полицейските заграждения в близост до служебния вход на парламента.

По време на заседанието депутати от парламентарната група на ГЕРБ излязоха от  сградата на Народното събрание, за да засвидетелстват подкрепата си за недоволните от управляващите.

Много от протестиращите си пожелаха днешния ден под надслов „Голямото посрещане“ да прерасне в „Голямото изпращане“.

fallback
Още от България
fallback