Р. Коларова: Основните усилия на правителството са да организира реда

Трудно ще станем свидетели на битка в обсъждането на проблеми в парламента, коментира политологът.

04.09.2013 | 10:19
Р. Коларова: Основните усилия на правителството са да организира реда

Няма как да работи нормално едно правителство, когато основните му усилия са насочени да канализира движенията около парламента в условията на продължаващи протести, коментира в ефира на телевизия Bulgaria on air политологът Румяна Коларова.

По думите й настоящият формат на парламента прави работата му ирационална и я радикализира. Тя подчерта, че основна функция на изпълнителната власт е представителната: „ А в този парламент тази функция е много нарушена“, допълни Коларова.

Според нея както, трите партии, които подкрепят правителството в лицето на БСП, ДПС и „Атака“, така и ГЕРБ, споделят идеята, че опитът за намирането на общо решение би означавал капитулация.

Няма дори малка стъпка към търсене на взаимно приемливо решение. Двете страни държат на своето и предлагат виждането си за решаване на проблема“, поясни Коларова.

Тя допълни, че и през новия политически сезон „трудно ще станем свидетели на битка в обсъждането на проблеми в парламента“.

 „Това, което се предлага в парламента са действия, проекторешения, решения, подготвени от

група депутати, които се индивидуализират и дори радикализират, отколкото да представляват някакъв вид групово решение, дебатирано и обсъждано“, коментира политологът.