ЧЕЗ инвестира 8 млн. лв. в подстанциите „Средец” и „Хиподрума”

Обезщетенията на потребителите за спряния преди 2 седмици ток в центъра на София, все още не са изплатени.

26.08.2013 | 14:36
ЧЕЗ инвестира 8 млн. лв. в подстанциите „Средец” и „Хиподрума”
ЧЕЗ инвестира 8 млн. лв. в подстанциите „Средец” и „Хиподрума”

Инвестицията на ЧЕЗ в подстанциите „Средец” и „Хиподрума” ще гарантира сигурността на електроснабдяването в столицата. Това заяви пред журналисти изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение Стефан Апостолов. Той допълни, че това оборудване от последно поколение отдавна се използва във всички европейски градове.

Осем милиона лева е общата стойност на подстанциите „Средец“ и „Хиподрума“ и съединяващия ги помежду им кабел, стана ясно днес, след като ЧЕЗ представи напредъка по тяхното изграждане и реконструкция. Стефан Апостолов заяви, че тази инвестиция е част от одобрената инвестиционна програма на ЧЕЗ за 2013 г.

По думите на Апостолов ЧЕЗ е само част от веригата на ценообразуването и на електроразпределителното дружество се пада по-малко от 3 процента от крайната цена за клиентите.

„Значително намаля частта от приходите от доставката, от продажбата, която се осъществява и която остава в компанията, тъй като ние сме част от една цялостна енергийна верига от производството на електроенергия през преноса през високоволтовите мрежи и до постъпването при нас в разпределителната мрежа“, посочи още Апостолов.

По думите му обезщетенията на потребителите за спряния преди 2 седмици ток в центъра на София, вследствие на голяма авария, не са изплатени, тъй като молбите им се разглеждат все още не са изплатени.