fallback

Синдикатите против спешната актуализация на бюджета (видео)

Необходими са ясни цели и нови политики, коментира Пламен Димитров от КНСБ.

22.07.2013 | 17:55

Актуализацията на бюджета е необходима, смятат синдикатите. Подобни важни въпроси не бива да се решават толкова бързо, коментира председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.  

Президентът на КНСБ Пламен Димитров е категоричен, че цялостната ревизия на бюджета трябва да има своята логика и са нужни нови политики. Окончателната позиция на синдикатите ще зависи от това, дали ще бъде финансиран допълнителният пакет от мерки за около 200 милиона, които предложиха днес.

Въпросът за промените на бюджета бяха обсъдени на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Заседанието беше свикано буквално час преди правителството да започне обсъждането на предвидената актуализация на Бюджет 2013 и тегленето на допълнителен заем от 1 млрд лева. След съвета представители и на двата синдиката - КНСБ и Подкрепа обявиха, че проведеното заседание е незаконно.

От "Подкрепа" оспорват легитимността на процедурата, по която ще бъде приета актуализацията на финансовата рамка. Председателят на синдиката Константин Тренчев посочи, че заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което по закон трябва да предшества обсъждането от министрите, е било насрочено за днес в 11.30 часа, а документите за него са получени в 10.02 часа.

 Повече по темата вижте от видео репортажа.

fallback
Още от България
fallback