fallback

Плевнелиев: Притеснен съм от назначението на Чуков в Съвета по сигурността

Българският политически елит изгори всички мостове и постигането на диалог между лидерите е много трудно,каза президентът.

15.07.2013 | 17:32

Ако партиите започнат да водят диалог ще има по-лесен изход от кризата, заяви днес президентът Росен Плевнелиев.Той изрази притеснение от назначнието на Боян Чуков за позицията на председател на Съвета по сигурността към правителството.

"Единственото, което се знае за този човек, е, че е дясна ръка на Алексей Петров – изпълнителен директор на "Лев Инс" в годините, когато това дружество е развивало успешно своя бизнес. Като капак на всичко господин Чуков многократно се е изказвал в подкрепа на Евразийския съюз на господин Путин. Нека си даваме сметка какви назначения се случват пред очите на цялата нация. Меко казано, аз съм силно притеснен", каза Плевненелиев.

По думите му страната не е същата след протестите и всеки гаф на правителството ще бъде наказан.

Българският политически елит изгори всички мостове и постигането на диалог между лидерите е много трудно, каза Плевнелиев.

„ЕС не е външна политика, а нашето семейство“, каза президентът по повод коментарите на позланиците на Франция и Германия за България.

Вижте повече във видеоматериала!

fallback
Още от България
fallback