fallback

Протестите срещу кабинета „Орешарски“ продължават трета седмица

Пред НДК отново има и протест в подкрепа на правителството – около 40 души.

29.06.2013 | 14:27

Протестите срещу правителството, оглавено от Пламен Орешарски, продължават вече трета седмица. Шествието в София днес ще започне след 18и30 часа пред Министрески съвет. По данни на МВР на снощния протест в столицата към 20 часа е имало около 4500 души, но днес се очакват повече, защото през почивните дни се събират най-много недоволстващи.

В Габрово около 50 протестиращи блокираха отново движението през прохода Шипка. Със скандирания оставка и патриотични песни премина недоволството срещу управлението на кабинета „Орешарски“. И днес, както миналата събота, блокадата продължи близо час като и днес протестиращите пропускаха автомобилите на интервали.

Преди обяд в Пловдив се събраха около 20 души пред Централната гара  и настоваха за оставка на правителството и незабавни избори. Недоволните застанаха на релсите десет минути, обяснявайки, че не желаят да създават хаос, но все пак забавиха някои влакове.

Участниците в протеста изразиха за пореден път и недоволството си от поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров и поискаха сваляне на имунитета му на депутат от главния прокурор Сотир Цацаров.

Същевременно близо 40 души се събраха пред НДК, за да подкрепят политиката на премиера Пламен Орешарски. Те настояваха, че трябва да се даде шанс на правителството да изпълни програмата си.

Протестите в страната срещу управлението на новото правителство започнаха на 14 юни, когато Делян Пеевски беше избран за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност".

fallback
Още от България
fallback